Koncerter 2013

Aspirata Vocalis er igen vendt hjem fra en god og oplevelsesrig koncertturné i England. Koret boede 6 dage i middelalderbyen York - med de spændende gamle smalle gader, forretninger og den gamle ringmur.

Koret sang 4 koncerter; først en frokostkoncert i York’s kæmpestore katedral, York Minster og senere en aftenkoncert i en af byens mindre kirker, St. Helens. De næste dage sang koret i Ripon - og Durham Cathedral med et blandet repertoire af danske/nordiske og klassiske korværker med musik af N.W. Gade, Hugo Alfvén, Evert Taube, Jean Sibelius, Mozart, Rachmaninov - og engelske Edward Elgar og John Rutter.

Det var en virkelig stor oplevelse og udfordring at synge i de engelske kirker pga. de store katedralers særlige akustik. Derudover blev der sunget på gader og stræder i de byer vi besøgte. En særlig oplevelse var det at synge i den gamle klosterruin, Fountains Abbey.

Aspirata Vocalis takker Køge Kommunes Kulturfond, Carlsen-Langes Legatstiftelse, Din Tøjmand Torvebyen i Køge og Kor72, for deres tilskud, så det var muligt at gennemføre dette års koncertturné.

Koncertprogram 2013, York, England:

Onsdag, d. 3. juli, York Minster, kl. 14.00
Onsdag, d. 3. juli, St. Helen’s (Stonegate, York), kl. 19.00
Torsdag, d. 4. juli, Ripon Cathedral, kl. 13.15
Torsdag, d. 4. juli, All Saints, Helmsley, kl. 19.00
Fredag, d. 5. juli, Durham Cathedral, kl. 13.15

Tirsdag den 18. juni 2013 kl. 20
Sommerkoncert i Brøndby Strand Kirke, hvor koret synger danske sommersange, svenske viser og engelske folkesange samt ”Ave Verum” af Mozart og den meget smukke ”Ave Maria” af Rachmaninov.
Det er hovedsageligt værker fra repertoiret til den kommende Englandstur og det er musik af bl.a. Niels W. Gade, Bjørn Hjelmborg, Evert Taube, Jean Sibelius og Edward Elgar     

Brøndby Strand Kirkes egen organist, Annelise Sørensen, akkompagnerer koret og vil også spille ren orgelmusik af Niels W. Gade.                                                                                                    

Sted: Brøndby Strand Centrum 90, 2660 Brøndby Strand

Koncerten varer en times tid, og der er gratis adgang.

Fredag d. 7. juni 2013 kl. 19.30

Koncerten afholdes sammen med Tønsbergkoret, vores venskab kor fra Norge

Der bliver mulighed for at høre de to kor synge både sammen og hver for sig.  Der vil være musik af bl.a. Gade, Hermodsson, Sibelius, Beethoven, Taube, Rachmaninov.   

Sted: Valløby Kirke, Vallø Bygade 1A, 4600 Køge

Fri entré.

 Søndag d. 26. maj 2013, kl. 16.00

I juli 2013 rejser Aspirata Vocalis til York i England, hvor vi skal give 4-6 koncerter, bl.a i York Minster.

Som optakt til rejsen vil vi til forårerts koncerter synge udvalgte numre fra rejserepertoiret, der spænder vidt - fra nordiske sange til uddrag af klassiske korværker.

Sted: Terslev Kirke, Terslev Bygade 31, 4690 Haslev

Fri entré

 

Lørdag d. 13. april 2013, kl. 16.00

Så er foråret langt om længe kommet –  derfor byder koret på en forårskoncert – med et godt og bredt program af danske, nordiske og engelske sange. Koret vil synge sange af Evert Taube, Elgar, Niels la Cour, Gade, Mozart og mange flere. Koret akkompagneres af Nikolaj Skaaning.

Sted: Varpelev Kirke, Varpelev Bygade 10 A, 4652 Hårlev

Fri entré

Vær opmærksom på at der ikke er P-plads ved kirken, benyt istedet Forsamlingshusets parkeringsplads.